گزارش بان کی مون درباره ماموریت سازمان ملل در عراق و مساله اشرف
چهارشنبه، ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۱
گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره مسئولیت سازمان ملل در عراق بر اساس قطعنامه شماره ۱۹۳۶ شورای امنیت منتشر شد.
سایت گلوبال ری سرچ۳ مرداد- دو ماده ۴۹ و ۶۶ این گزارش در دو فصل جداگانه به حوادث خشونت باری که در روز ۸آوریل ۲۰۱۱ رخ داد اختصاص دارد که در زیر متن دو ماده مذکور آمده است:
۴۹- هیأت مساعدت سازمان ملل (یونامی) نظارت وضعیت انسانی و حقوقبشر در کمپ ”عراق جدید ”که سابقا به کمپ اشرف شناخته میشد و ۳۴۰۰تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آن سکونت دارند را ادامه خواهد داد. در روزهای ۷و۸آوریل ۲۰۱۱ نیروهای امنیتی عراق به کمپ وارد شدند و قسمت شمالی کمپ را تحت تصرف خود درآوردند. و بر اثر بهکارگیری خشونت ۳۴نفر از ساکنان کمپ کشته شدند و همچنین بیش از ۷۰نفر دیگر مجروح گردیدند. سپس در ۹آوریل دولت عراق بار دیگر بر تصمیم قطعیاش مبنی بر بستن کمپ تا پایان سال ۲۰۱۱ تأکید نمود. یونامی و کمیساریای عالی حقوقبشر به خویشتن داری فراخوان داده و از دولت عراق خواستند تا از بهکارگیری زور در مخالفت با قوانین بینالمللی امتناع ورزد. همچنین به تحقیق درباره حوادث فراخواندند که هنوز معلق مانده است.
۶۶- من در مورد از دست رفتن جانهای ساکنان کمپ ”عراق جدید ”در حادثه خشونتبار روزهای ۷و ۸آوریل نگران هستم، من با اصرار از دولت عراق میخواهم تا از بهکار گیری زور خودداری کنند و تضمین بدهند که ساکنان این کمپ به نیازمندیهای خودشان شامل مواد و خدمات، دسترسی داشته باشند. همچنین من از تضمینهای دولت عراق درباره تعهداتش به یافتن راهحل مسالمتآمیز که همه طرفها را راضی کند استقبال میکنم. من همچنین از تمام طرف حسابهای این موضوع میخواهم به تلاشهایشان برای یافتن راه کارها بیفزایند و نیز سعی کنند یک راهحل توافقی که متضمن احترام به حق حاکمیت عراق بوده و در عین حال با قوانین بینالمللی حقوقبشر و اصول و پرنسیپهای انسانی، همخوانی داشته باشد، بیابند وبهمنظور محقق شدن این هدف از کشورهای عضو (سازمان ملل) میخواهم که به حمایت و تسهیل اجرای هرگونه ترتیبات قابلقبول دولت عراق و ساکنان این کمپ، کمک کنند.
رئیسجمهور رجوی در یک کنفرانس مطبوعاتی پذیرش تمامی ملاحظات دبیرکل سازمان ملل درباره اشرف را اعلام کرد
مطلع شدیم که خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران در این کنفرانس مطبوعاتی بینالمللی با اعلام قبول همه ملاحظات دبیرکل ملل متحد از سوی ساکنان اشرف تأکید کرد:
ساکنان اشرف اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران هستند که عضوی از شورای ملی مقاومت ایران است و اعضای آن به تصمیمات شورا ملتزم هستند. به همین دلیل در انطباق کامل با آنچه دبیرکل ملل متحد خواستار شده، ترتیبات و گزینههای واقعی و عملی برای حل بحران اشرف را که مورد قبول ساکنان اشرف است را اعلام میکنم. خانم رجوی شرط کلیدی موفقیت آنچه دبیرکل سازمان ملل و همچنین خانم اشتون بهعنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا بارها به آن فراخواندهاند را، قبول مسئولیت از جانب آمریکا دانست و اینکه حداقل قیمت را برای حفاظت از جان انسانهای بیگناه و بیدفاع که با یکایک آنها موافقتنامه حفاظت تا فرجام نهایی امضا کرده است، بپردازد.
خانم رجوی ترتیبات و راهحل واقعی و عملی را به شرح زیر اعلام نمود:
۱- اعلام حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا از راهحل پارلمان اروپا برای انتقال ساکنان اشرف به کشورهای ثالث
۲- تأمین و تضمین حفاظت اشرف توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و ملل متحد بهویژه کمیساریای عالی حقوقبشر و کمیساریای عالی پناهندگی ملل متحد تا انتقال همه ساکنان
۳- استقرار دائم ناظران ملل متحد در اشرف تا پایان انتقال
۴- تحقیق در مورد جنایت ۸آوریل تحت نظر ملل متحد برای ممانعت از تکرار فاجعه
۵- وادار کردن دولت عراق به تبعیت از فراخوان دبیرکل ملل متحد برای پایاندادن به هرگونه استفاده از زور و خشونت و پایاندادن به محاصره ضدانسانی و شکنجه روانی و بیرون بردن افراد مسلح از داخل اشرف