lundi, décembre 19, 2016

فن آوری مهم فتو سنتز، جذب دی‌اکسید کربن و تبدیل آن به گلوکز و اکسیژن و نقش یک محقق ایرانی در آن





فن آوری مهم فتو سنتز، جذب دی‌اکسید کربن و تبدیل آن به گلوکز و اکسیژن و نقش یک محقق ایرانی در آن



 
دکتر امین صالحی خوجین، دانشیار مهندسی مکانیک و صنعتی دانشگاه ایلی‌نوی شیکاگو


ایسنا روز دوشنبه ۲۹ آذر خبری از برگزیده شدن یک دانشمند ایرانی درفهرست صد اندیشمند جهان در نشریه فارن پالیسی داده است اما آنچه سبب برگزیده شدن این محقق و متفکر شده است، مساله بسیار با اهمیتی است و به خاطر همین فکر درج آن را مناسب دیدم. مساله عبارت از دستیابی به یک فن آوری است که فتوسنتزی را که برگ گیاهان انجام می دهند و در جریان آن  گاز دی اکسید کربن را تجزیه و اکسیژن آن را آزاد و از کربن آن مواد دیگر برای رشد گیاه و تولید میوه استفاده می کنند، تقلید می کند. بن بر گزارش ایسنا که متن آن در زیر امده است برگ مصنوعی تولید شده « به جذب دی‌اکسیدکربن از جو پرداخته و با استفاده از انرژی خورشیدی، این گاز گلخانه‌ای را با هزینه مشابه تولید بنزین به سوخت ترکیبی تبدیل می‌کند». بنابر این این دستاورد بزرگ می تواند نقش مهمی در جلوگیری از افزایش گاز کربن در جوّ، که باعث آشفتگی و توفانهای ویرانگر و فاجعه سازی است، داشته باشد. البته پیامدهای دیگر جهانی هم با تاثیری که می تواند به روی کاهش تقاضای نفت و کاهش قیمت آن داشته باشد، می تواند در پی داشته باشد. در زیر متن خبر ایسنا آمده است.


دانشمند ایرانی در فهرست 100 متفکر جهانی


  • ۲۹ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 95092917800
  • خبرنگار : 71401


نشریه فارین پالیسی برخی سال‌ها در نسخه‌ای سالانه به معرفی رهبران فکری و روشنفکران برجسته جهان می‌پردازد و امسال نام یک دانشمند ایرانی در میان 100 متفکر جهان دیده می‌شود.
به گزارش ایسنا، دکتر امین صالحی خوجین، دانشیار مهندسی مکانیک و صنعتی دانشگاه ایلی‌نوی شیکاگو امسال برای بهره‌برداری از قدرت گل‌ها در بخش نوآوران فهرست 100 متفکر جهانی برگزیده شده است.
منابع تجدیدپذیر برای جایگزین شدن سوخت‌های فسیلی، باید در بازار انرژی به رقابت بپردازند. دکتر صالحی خوجین به دنبال توسعه انرژی خورشیدی برای دستیابی به این هدف، باتری‌های دست‌وپاگیر را کنار گذاشته است.
این دانشمند ایرانی در ماه ژوئیه به همراه تیمش در دانشگاه ایلی‌نوی از طراحی یک سلول خورشیدی خبر داد که به تقلید از فرآیند فتوسنتز گیاهان می‌پردازد. این برگ مصنوعی به جذب دی‌اکسیدکربن از جو پرداخته و با استفاده از انرژی خورشیدی، این گاز گلخانه‌ای را با هزینه مشابه تولید بنزین به سوخت ترکیبی تبدیل می‌کند.
این فناوری از قابلیت گیاهان در جذب دی‌اکسید کربن تقلید کرده که آن را به همراه آب به گلوکز و اکسیژن تبدیل کرده‌ است. به لحاظ نظری، این سیستم می‌تواند چرخه مطلوبی ایجاد کند که در آن کربن از جو حذف شده و به درون خودروها بازگردانده می‌شود.
صالحی خوجین که مولف ارشد یک تحقیق مرتبط با این سیستم در مجله ساینس است، اظهار کرد: سلول خورشیدی جدید از نوع فتوولتائیک نیست، بلکه فتوسنتزی است. ما به جای تولید انرژی در یک مسیر ناپایدار یک طرفه از سوخت‌های فسیلی به گازهای گلخانه‌ای، اکنون می‌توانیم فرآیند را معکوس کرده و کربن جوی را با استفاده از نور خورشید به شکل سوخت بازیافت کنیم.
برگزیدگان فهرست 100 متفکر جهانی شامل طیف گسترده‌ای از رهبران، حامیان، مبتکران، هنرمندان، مقامات دولتی و متفکران از سراسر جهان هستند که بر اساس سهم برجسته آن‌ها در طول سال گذشته و توانایی‌شان در تبدیل ایده‌ها به اقداماتی است که جهان را تغییر می‌دهد.
از سال 2011 تاکنون، این متفکران طی جشنی سالانه که در زمان انتشار نشریه در واشنگتن برگزار می‌شود، مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
 

مصاحبه دریادار سیاری با خبرگزاری رژیم(سه سال پیش) که به خاطر انتقادات او از تبعیض و تحریف در مورد ارتش از صفحه آن خبرگزاری حذف شد و خبرنگاران مورد بازجویی قرار گرفتند

  مصاحبه دریادار سیاری با خبرگزاری رژیم (سه سال پیش) که به خاطر انتقادات او از تبعیض و تحریف در مورد ارتش از صفحه آن خبرگزاری حذف شد و خبرن...